Росія почала нові штурми півдня України: намагається прорвати оборону, — Гуменюк

Тепер на передовій не тільки підрозділи «Шторм-Z».

Росія новими силами штурмує південь України, але тепер на передовій не тільки підрозділи «Шторм-Z» / Колаж УНІАН, фото facebook.com_GeneralStaff.ua, фото 45 окрема артилерійська бригада ЗСУ

Росія знову розпочала активні штурми півдня України, але тепер використовує для наступу не тільки підрозділи «Шторм-Z», а й морську піхоту з десантом.

Про це заявила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк. Вона припускає, що армія РФ чекала на прибуття додаткових підрозділів, тому раніше на фронті спостерігалося умовне затишшя у штурмах. 

«Сьогодні ми бачимо, що вони провертаються на той рівень, який приблизно і тримали раніше», — сказала вона в ефірі телемарафону.

Гуменюк пояснила: якщо раніше Росія реалізувала від 10 до 13 штурмових дій за добу, потім вона знизила рівень атак до 1-3 штурмів. Тепер активність ворога сягає 9 штурмових дій і більше. 

Керівник пресцентру припустила, що військове керівництво РФ ставить перед окупантами задачу прорвати оборону півдня. «Очевидно, їм ставиться завдання прорвати нашу оборону», — вказала вона.

Тому війська РФ отримали підкріплення та пішли в нові атаки, однак ЗСУ тримають удар.  За минулу добу було знищено до 38 осіб особового складу ворога в зоні відповідальності ОК «Південь», вказала Гуменюк.

Джерело

Новости Украины