Нацгвардієць розстріляв чотирьох людей у Лимані: серед жертв — поліцейські

Підозрюваного вже затримано. Розслідування умивного вбивства чотирьох людей веде ДБР.

Нагвардієць розстріляв людей у Лимані / фото УНІАН

В Лимані Донецької області військовослужбовець Національної гвардії розстріляв двох цивільних та двох поліціянтів.

Як повідомляє Державне бюро розслідувань, вранці 21 січня 2024 року у місті Лиман слідчо-оперативну групу поліцейських викликала місцева мешканка через конфлікт з військовослужбовцем. Через певний час з поліцейськими, які виїхали на виклик, зник зв’язок, і о 8 ранку на місце події поїхала інша група. На місці трагедії правоохоронці виявили тіла двох своїх колег з вогнепальними пораненнями та тіла двох цивільних жінок – пенсіонерки та її дочки.

«По гарячих слідах правоохоронці затримали військовослужбовця Нацгвардії за підозрою в умисному вбивстві. Слідчі ДБР у межах відкритого кримінального провадження за п. 1 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) та ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу) КК України проводять комплекс заходів щодо встановлення об’єктивних обставин події», — йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування триває. Призначено низку відповідних експертиз. Процесуальне керівництво здійснює Донецька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону.

Водночас у ДБР не промовили жодного слова про можливі причини та мотиви. У місцевих пабліках люди вже другий день, обговорюючи цю трагедію, порушують питання самогоноваріння та мародерства.

Місцеві озвучують кілька версій причин стрілянини. За однією з них військовий був п’яним та посварився із загиблими через завищену ціну на самогон. За іншою версією, конфлікт спалахнув через мародерство місцевих та погану роботу поліції. Більшість місцевих стали на бік військового.

Повідомлення з місцевих пабліків / скриншот

Джерело

Новости Украины