Скільки чашок кави можна випивати на день: поради дієтологів

Кофеїн може бути пов’язаний із фізичними перевагами, показують дослідження.

Вчені рекомендують здоровим дорослим споживати не більше 400 міліграмів кофеїну на день / фото pixabay.com

Вважається, що кофеїн дає нам необхідний заряд енергії, але занадто велика його кількість може порушити сон і змусити нервувати. The Wall Street Journal дізнався у фахівців, яка кількість кофеїну вважається оптимальною і нешкідливою.

Вчені рекомендують здоровим дорослим споживати не більше 400 міліграмів кофеїну на день. Це приблизно чотири чашки кави по 8 унцій, зазначила професор фізичних вправ і дієтології в школі громадської охорони здоров’я та медичних професій Університету Буффало Дженніфер Темпл.

Кофеїн — користь

ЗАзначається, що кофеїн може допомогти вам зосередитися і зберегти пильність.

Відео дня

«Від 100 до 150 міліграмів — або від однієї до 1,5 чашок кави — це приблизна кількість, яка забезпечить заряд енергії», — розповіла почесний директор з досліджень французького Національного інституту охорони здоров’я Астрід Неліг.

Дослідження показують, що кофеїн може бути пов’язаний з фізичними перевагами. Іноді він може допомогти тренуватися сильніше. Наприклад, коли ми приймаємо його перед тренуваннями, які вимагають високої витривалості, такими як тривалі пробіжки або плавання, або перед заняттями видами спорту, які вимагають постійних зусиль, такими як футбол, розповіла Неліг.

Кофеїн — шкода

Головна шкода кофеїну для здоров’я полягає у тому, що він може порушити сон, стверджують фахівці.

Кардіолог і професор медицини Каліфорнійського університету в Сан-Франциско Грегорі Маркус зазначив, що вплив на сон сильно залежить від того, наскільки швидко ви засвоюєте кофеїн.

Джерело

Новости Украины