Путінська Росія тримається на теоріях змови, репресіях і підлабузництві, — Financial Times

Президентські вибори в РФ зовсім не будуть виборами в сенсі справжнього конкурентного змагання.

У разі переобрання президентом Путін керуватиме країною довше Сталіна / скріншот

Березневі президентські вибори в Росії зовсім не будуть виборами в сенсі справжнього конкурентного змагання. Кожен російський виборець наперед знає, що переможе чинний президент Володимир Путін. Цей ритуал, тим не менш, проллє корисне світло на чотири аспекти політичної системи країни — підлабузництво, переслідування, вульгарність і теорії змови. Про це йдеться у матеріалі Financial Times.

Британське видання нагадує, що ще один шестирічний президентський термін означатиме, що до 2030 року Путін керуватиме Росією 30 років — довше, ніж Йосип Сталін в 1924-1953 роках.

«Але мета виборів — не просто продемонструвати, що Путін, якому в жовтні виповнився 71 рік, повністю контролює ситуацію, чи навіть легітимізувати його війну за спроби завоювання України. Примушуючи росіян брати участь у голосуванні, результат якого невідомий, апарат влади має на меті показати, що автократія Путіна тримається на мовчазній згоді або, скоріше, на активній підтримці народу. Як і в радянські часи, ця підтримка часто набуває форми підлабузництва вождю», — пише ЗМІ.

Джерело

Новости Украины