Хворих на коронавірус прийматиме ще одна полтавська лікарня, адже інші вже переповнені

Як ми вже повідомляли, протягом кількох останніх тижнів в області значно зріс рівень захворюваності на СОVID-19. Тільки за минулий тиждень — на 20%. Полтавські лікарні, котрі приймали хворих нині вже переповнені. Відтак, міська влада вирішила приймати хворих ще і в ЦРЛ. Про це повідомив щойно міський голова Олександр Мамай:

» Шановні мешканці міста! Протягом останнього часу в м.Полтаві спостерігається підвищення рівня захворюваності на коронавірусну хворобу СОVID-19. Наразі кількість захворілих зросла до 100 і більше осіб за добу. Для можливості повноцінного кваліфікованого надання медичної допомоги хворим з ускладненим перебігом захворювання, які потребують стаціонарного лікування у 2020р. виділені комунальні підприємства «3-я міська клінічна лікарня Полтавської міської ради» та «5-а міська клінічна лікарня Полтавської міської ради». У зв’язку із значним заповненням ліжок цих лікарень, прийняте рішення щодо додаткового залучення для лікування таких пацієнтів площ комунального підприємства «Полтавська центральна районна клінічна лікарня Полтавської міської ради».

З 14.03.2021р. у лікарні розпочато прийом хворих на коронавірусну хворобу на 45 ліжках ( з них 3 — реанімаційних). При цьому проведена оперативна підготовча робота: створений шлюз для персоналу, обмежена можливість доступу ззовні та з відділень закладу, впроваджені інші карантинні заходи.

Станом на 16.03.2021р. вже знаходиться на стаціонарному лікуванні 17 хворих. Лікувальні заклади забезпечені усім необхідним: медикаментами, засобами індивідуального захисту, дезинфекційними розчинами.  Користуючись нагодою, прошу полтавців та гостей міста дотримуватися правил безпеки: носити захисні маски у громадських місцях, транспорті, супермаркетах; використовувати санітайзери, дотримуватися дистанції. Особливе прохання — максимально утримуватися від участі у масових зібраннях. Ще раз звертаємося з проханням до жителів міста не бути байдужими до власного здоров’я та здоров’я своїх рідних та близьких. Тільки спільними зусиллями ми зможемо подолати цю небезпечну епідемію коронавірусної хвороби, як у нашому місті, так і державі».

Нагадаємо, що сьогодні ж МОЗ та МОН спільно рекомендували регіонам перевести учнів на дистанційне навчання.

Источник

Новости Украины