Кропивницький: вийшли на акцію, щоб привернути увагу до зниклих безвісти рідних

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Суспільне Кропивницький

У Кропивницькому рідні військовослужбовців, які зникли безвісти або перебувають в полоні росіян, вийшли на мирний мітинг. Хочуть, щоб полонених повернули додому, а зниклих безвісти відшукали.

На акцію вийшли матері, бабусі, дружини і сестри військовослужбовців 57-ї бригади Збройних сил України. У такий спосіб хочуть привернути увагу до зниклих безвісти рідних, щоб їх внесли у списки на обмін.

Учасники акції – жителі Новгородки, Новомиргорода, Помічної і Світловодська, що на Кіровоградщині, та інших міст України: Вінниці, Кривого Рогу, Черкас і Києва.

Вийшли на акцію, щоб привернути увагу до зниклих безвісти рідних. Суспільне Кропивницький

Наталія Бец прийшла з меншим сином, щоб врятувати старшого, який нині у полоні росіян: "Я дізналась, що мій син зник безвісти 20 травня. Російська сторона показала, що він у полоні".

Наталія Бец – мати військовослужбовця. Суспільне Кропивницький

Олена Луцевич розповіла, що її чоловік на початку повномасштабної війни добровольцем пішов у Збройні сили України. Востаннє з ним говорила 17 травня. Наступного дня був бій, під час якого чоловік отримав поранення: "Поранений в ногу. Побратими це підтверджують. Він, фактично, наказав своїм побратимам тікати, рятуватися, бо на них летіло з усіх видів зброї. Уже 135 днів як я не знаю, де мій чоловік".

Переселенка з Маріуполя Ірина Кухаренко нині живе у Кропивницькому. На акцію прийшла, бо її син-прикордонник у полоні російських військових: "Востаннє він прийшов до нас 13 березня, сказав, що буде в Маріуполі на комбінаті Ілліча, більше ми його не бачили. У вересні нам підтвердила країна-агресор, що він у них в полоні".

Іванна Касянчик приїхала на акцію з Києва: "З 16 по 20 червня наші хлопці зникли безвісти і досі немає жодної інформації про їхнє місцезнаходження, стан і статус".

Акція на підтримку полонених військових. Суспільне Кропивницький

За підрахунками Суспільного, участь в акції взяли 70 людей. Вони зібрали підписи під зверненням в міжнародний комітет Червоного хреста. У ньому просять з’ясувати місцезнаходження їх рідних.

Кропивницький: вийшли на акцію щоб привернути увагу до зниклих безвісти рідних. Суспільне Кропивницький

Також написали звернення голові Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрію Райковичу. У ньому, серед іншого, просять зробити запити щодо списків полонених 57-ї бригади.

Що відомо

  • У полоні РФ залишаються понад 2 тисячі українців.
  • Існує формула обміну військовополоненими України та Росії, яку пропонує генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш – "всіх на всіх". Українська сторона активно працює над цією концепцією, але Росія не хоче міняти "всіх на всіх".

Новости Украины