«Незламна Херсонщина»: театр готує відеокнигу з віршами сучасних авторів про війну в Україні

За інформацією: Суспільне Херсон.

Фото: pixabay.com

Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр ім.М.Куліша, 24 лютого готує презентувати відеокнигу "Незламна Херсонщина" з віршами, які були написані з початку війни. Про це розповіла Суспільному керівниця літературно-драматичної частини театру Альона Мовчан.

За її словами буде створена добірка з п'яти поезій авторів. Відео вірші можна буде побачити на відео в YouTube, а також на сторінках театру у соцмережах. Їх читатимуть артисти театру.

"Ми вирішили залучити всіх охочих авторів. Для цього створили допис на сторінці театру у соцмережах та запропонували авторів поділитися своїми рядками. Три вірші, які наберуть найбільше вподобань будуть читати артисти театру", — розповіла керівниця літературно-драматичної частини.

Конкурс оголосили 19 січня, дедлайн – 30 січня. Зараз вже отримали понад 200 віршів-учасників.

"Основна задача творчих людей – зробити так, щоб українці не забули того, що нам зробила Росія. Саме завдяки творчим роботам, створеним, як реакція на цю війну, можна закарбувати все в нашій та пам’яті нащадків. Проєкт створено для того, аби ще більше привернути увагу до Херсона, до його жителів, які спочатку вимушені були витерпіти майже 9 місяців окупації, тікали з рідного дому, а тепер страждають від постійних обстрілів та натисків з боку РФ", – каже Альона Мовчан.

Новости Украины