ППО збила 51 з 70 крилатих ракет і 5 дронів-камікадзе

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Кадр із відео. Повітряні сили ЗСУ/Telegram

Підрозділи протиповітряної оборони ЗСУ збили 51 з 70 крилатих ракет і 5 дронів-камікадзе під час масованого удару по Україні. Про це повідомляє Командування повітряних сил ЗСУ.

Зазначається, що Росія вчергове завдала масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури України із літаків стратегічної авіації та кораблів Чорноморського флотує

"Пуски здійснено із 10 літаків-ракетоносців Ту-95мс з районів Волгодонська Ростовської області та Каспійського моря, а також із двох малих ракетних катерів з акваторії Чорного моря. Загалом було випущено близько 70 крилатих ракет Х-101/Х-555, "Калібр". 51 ракету знищено силами та засобами протиповітряної оборони", — йдеться у повідомленні.

Крім того, на півдні ЗСУ знищили п’ять ударних безпілотників типу "Ланцет".

Як повідомляє оперативне командування Південь, під час ракетного удару, в зоні відповідальності ОК зафіксовано пуски ракет як повітряного базування, типу Х-101, так і морського — типу "Калібр".

"Силами протиповітряної оборони збито 15 крилатих ракет: 10 над Черкащиною, 1 над Миколаївщиною, по 2 — над Одещиною і Вінниччиною. Держава-спонсор тероризму красномовно підтвердила свій ганебний статус, визнаний в цивілізованому світі", — зазначили в ОК "Південь".

За словами військових, росіяни атакували об'єкт енергетичної інфраструктури на Вінниччині, де поранено одну цивільну особу.

Уламками збитої ракети зруйновано одну господарську будівлю на Одещині, де загинуло майже два десятки свійських птахів. Люди не постраждали.

Що відомо

23 листопада Росія завдала чергового масованого удару по інфраструктурі України. Без світла опинилася більша частина країни.

Новости Украины