В Запоріжжі з жовтня збільшать компенсації тим, хто прихистив в своєму домі переселенців

В Запорожье с октября увеличат компенсации тем, кто приютил в своем доме переселенцев

В Україні, і зокрема в Запоріжжі, з 1 жовтня збільшать виплати тим, хто надав тимчасове житло переселенцям.

При цьому в Мінреінтеграції розповіли, чи буде враховуватися дохід від компенсації за прихисток ВПО при оформленні житлової субсидії.

З жовня в України збільшать розмір виплати тим, хто прихистив в своєму домі переселенців. Так, 6 вересня Уряд уклав оновлений Меморандум із Товариством Червоного Хреста України. Ця домовленість відбулася за сприяння Мінреінтеграції. Вона дозволить збільшити фінансування на компенсації людям, які надали тимчасове житло внутрішнім переселенцям у межах програми "Прихисток".

Нагадаємо, вказана програма передбачає надання державної компенсації за житлово-комунальні послуги тим, хто безкоштовно прихистив внутрішньо переміщених осіб із ТОТ чи зон бойових дій. Так, повідомляється, що з 1 жовтня власники житла, які розмістили у себе ВПО, замість 450 гривень отримуватимуть 900 гривень за кожну таку особу на місяць. Також багато хто з учасників програми "Прихисток" цікавився, чи буде враховуватися компенсації за прихисток ВПО при оформленні житлової субсидії, адже її розмір залежить від сукупного доходу сім’ї.

Українців також бентежило питання, чи може збільшення виплати з 1 жовтня зменшити розмір субсидії?

Так, в Мінреінтеграції заявили, що при нарахуванні субсидій компенсація за прихисток внутрішніх переселенців не буде обчислюватися як отриманий дохід. Пакет цих змін найближчим часом буде внесено на розгляд Уряду.
 

Новости Украины