Відновлюють форму, лікують травми. Кропивницькі паралімпійки готуються до чемпіонату світу з легкої атлетики

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Тренування Вікторії Шпачинської. Праворуч Олег Соколовський. Фото: Суспільне Кропивницький

Кропивницькі штовхальниці ядра Вікторія Шпачинська і Анастасія Мисник, пройшовши в Дубаї перший етап відбору на Паралімпійські ігри 2024 року, готуються до наступного – чемпіонату світу в Парижі. Про виступ в Об’єднаних Арабських Еміратах та подальші плани Суспільному розповіли тренер спортсменок Олег Соколовський та Вікторія Шпачинська.

За словами Олега Соколовського переможниця турніру в Дубаї, дворазова срібна призерка Паралімпійських ігор Анастасія Мисник поєднує тренування з лікуванням: "У неї була травма, яку ми лікуємо декілька місяців".

Чемпіонка світу та Європи Вікторія Шпачинська стала бронзовою призеркою турніру в Дубаї. Нині відновлює форму у Кропивницькому: "Третє місце – це добре, але не той результат, на який я очікувала. Стартів не було довго, не мали можливості взяти ядро в руки"

Повномасштабне вторгнення РФ в Україну відмінило всі змагання 2022 року, сказав Олег Соколовський. Нині спортсменки відновлюють свою фізичну форму.

Про турнір в Дубаї

За інформацією тренера, нормативом для відбору на чемпіонат світу в Парижі для штовхальниць ядра був результат 11 метрів. Його виконали обидві кропивничанки та інші українські спортсмени, які здобули в Дубаї 24 медалі, 11 з яких – золоті. Усього було пів тисячі учасників з 68 країн світу: "Усі 26 представників Національної параолімпійської збірної виконали нормативи, вибороли призові місця".

Про паралімпійські ліцензії

Для Олега Соколовського Паралімпіада у Парижі може стати шостою. На попередніх його вихованки здобули вісім медалей: "Щоб відібратися на Паралімпійські ігри, необхідно виконати контрольний норматив допуску до чемпіонату світу, а на чемпіонаті світу вже розіграють паралімпійські ліцензії".

Вікторія Шпачинська сказала, що налаштовує себе виключно на перемогу: "Виграти звичайно! Тільки виграти. Працювати, працювати і працювати!"

Готуватись до чемпіонату світу кропивничанки з тренером продовжать на навчально-тренувальному зборі в Угорщині, куди вирушать 9 березня.

Новости Украины