Врятував дітей і зник під водою: на Дністрі тривають пошуки 40-річного чоловіка

Учора, 28 червня, прикарпатським рятувальникам надійшло повідомлення про те, що посеред річки Дністер знаходяться троє дітей, які не в змозі самостійно дістатися берега.

Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації.

До проведення рятувальних робіт всього залучено 8 од. тех., з них 3 плавзасоби, 25 чол. (ДПРЧ-3 м. Галич, чергова зміна ОКЦ, МОГ ДПРЗ-2 м. Галич та МОГ ГУ ДСНС в області, ВВРР АРЗ СП, РВС м. Галич), від ГУ ДСНС 7 од. тех., з них 2 плавзасоби, 22 чол.

По прибуттю до місяця події встановлено, що посеред води на р. Дністер знаходиться троє дітей (на відстані орієнтовно 20 м. з протилежного берега) і просять про допомогу. Рятувальники ДПРЧ-3 м. Галич за допомогою човна дістались до дітей та о 20.23 дітей поміщено в човен. О 20.38 врятовані діти (2008, 2011 та 2013 р.н.) доставлені на берег та передані медичним працівникам карети ШМД для проведення медичного огляду.

На місці події працював психолог ГУ ДСНС в області. За інформацією дітей та очевидців: відпочиваючи на річці одна з дітей потрапила на глибину й почала тонути, при цьому потягнула за собою одну із старших сестер. Батько, гр. 1981 р.н., побачивши дану ситуацію, почав занурюватись, щоб виштовхнути дітей на поверхню, відвівши дітей із заглиблення зник з поля зору і на даний час місце перебування невідоме.

Рятувальниками ДПРЧ-3 м. Галич (на човні) спільно з водолазами рятувально-водолазної станції м. Галич проведено обстеження акваторії дна та русла р. Дністер, на загальній площі 500 м.кв. Станом на 23.00 28.06.2021 р. у зв’язку із темною порою доби роботи призупинені, особу не виявлено, відновлення пошуково-рятувальних робіт планується з 06.00 29.06.2021 р.

Источник

Новости Украины