Введення санкцій РНБО дозволить назавжди закрити 1xBet в Україні: юрист пояснив механізм

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. ТОВ “Твоя беттінгова компанія” (1xBet) вирішила через суд оскаржити анулювання ліцензій для роботи в Україні. Про це йдеться на сайті Окружного адміністративного суду Києва, пише УНН.

Деталі

Раніше Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей заборонила працювати букмекерам в Україні через їх російське коріння. Однак на чию сторону стане Феміда під час цього судового процесу — достеменно невідомо. На думку юриста Ростислава Кравця у разі, якби РНБО наклав санкції на букмекера, то шанси на відновлення ліцензії були б вкрай малі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Халатність на межі”: нардеп про відсутність з боку КРАІЛ ініціативи щодо накладення санкцій на 1xBet.

Цитата

“Санкції вводяться в дію рішенням РНБО, яке, своєю чергою, вводиться в дію указом Президента. У разі, якщо РНБО введе санкції проти 1xBet, то шанси на ймовірне відновлення ліцензії будуть вкрай малі”, — пояснив Ростислав Кравець.

Водночас у Міністерстві юстиції України заявили, що саме Комісія з регулювання державних ігор та лотерей має ініціювати введення санкцій проти 1xBet.

Однак, там і досі не знайшли підстав для їх накладення. Раніше в Комісії не знаходили й російського сліду букмекера, однак після особистого втручання у ситуацію Президента України та Бюро економічної безпеки, КРАІЛ все ж анулював 1xBet діючі в Україні ліцензії.

Нагадаємо

Попри це, букмекери досі фактично продовжують працювати в Україні: майже всі сайти-дзеркала 1xBet і досі доступні для українських гравців: на них можна робити ставки, грати в онлайн-казино та ігри.

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины