У громадах Кіровоградщини формують продовольчий резерв

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Суспільне Кропивницький

У громадах Кіровоградської області формують продовольчий резерв з зібраного врожаю під час воєнного стану. Про це Суспільному розповіла керівниця обласного департаменту агропромислового розвитку Валерія Фурманова. Суспільне побувало у Бобринецькій громаді, щоб дізнатись про сформований там продовольчий резерв.

Який продовольчий резерв формувати, громади області вирішують самі, сказала Валерія Фурманова. Нині Кіровоградська область забезпечена всіма необхідними продуктами.

На випадок блокади у Бобринецькій громаді сформували продовольчий запас – це 20 тонн борошна. На нього витратили 200 тисяч гривень з бюджету громади, сказав заступник міського голови Бобринця Євгеній Кулик. Цього резерву вистачить на місяць. Забезпечити хлібом протягом місяця зможуть 11,5 тисяч жителів: "Відповідно до норм споживання, це близько 300 грамів на людину для економного споживання хліба. Виходячи з цієї норми, ми і придбали 20 тонн борошна. Цей хліб буде роздаватися безкоштовно".

Хліб, у разі потреби, випікатимуть на місцевому хлібозаводі. Його виробничі потужності дозволяють це зробити, пояснила технологиня Світлана Пономаренко. Щодня на хлібозаводі випікають майже 500 кілограмів хліба.

Зі слів Євгенія Кулика, уклали угоди про постачання жителів громади питною водою, якщо в цьому буде потреба: "У більше ніж половини жителів громади є індивідуальні свердловини, є індивідуальні колодязі, які зможуть забезпечити себе водою у разі аварії на нашому міськводоканалі. До двох десятків багатоповерхівок, двох дитстадків, чотирьох шкіл та лікарні воду будуть доставляти".

Новости Украины