У Житомирській області здійснено перевірку вже 253 АЗС

У Житомирській облдержадміністрації відбулося чергове засідання Центру з ліквідації нелегальної торгівлі нафтопродуктами на території регіону.

Засідання днями провів 18 червня перший заступник голови Житомирської ОДА Володимир Федоренко. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОДА.

За повідомленням департаменту агропромислового розвитку та економічної політики ОДА, станом на 16.06.2020 р. у Житомирській області здійснили перевірку 253 об’єктів, у тому числі:

  • припинено діяльність – 33 АЗС;
  • складено адміністративних протоколів – 33;
  • вилученого пального 254 тонн, на суму – 6,4 млн грн;
  • накладено арешт на пальне – 26,4 тонни;
  • нараховано штрафних та фінансових санкцій – 9,3 млн грн;
  • вилучено обладнання на суму – 4,3 млн грн.

Участь у рейдах, що проводяться облдержадміністрацією в рамках здійснення заходів із виявлення нелегальних АЗС, беруть і працівники ГУ ДПС у Житомирській області. За інформацією ГУ ДПС у Житомирській області, за час роботи Центру Головним управлінням проведено 44 фактичні перевірки. Сума донарахувань складає 9 276,0 тис. грн., у т.ч. у 2020 р. 39 перевірок, за результатами яких застосовано фінансових санкцій на суму 4 911,5 тис. грн.

За результатами фактичних перевірок виявлено 25 фактів подання недостовірних даних при подачі заяви на отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним. Станом на 17.06.2020 року винесено 30 розпоряджень про анулювання ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним у зв’язку з подання недостовірних даних при подачі заяви на отримання ліцензії та триває 6 фактичних перевірок підприємств, які займаються роздрібною та оптовою торгівлею пальним, а також зберіганням пального.

Нагадаємо, що в Житомирській області працює телефонна «гаряча лінія», де приймають інформацію про функціонування нелегальних автозаправок у своєму населеному пункті. Повідомити про розташування незаконних автозаправних станцій можна за телефоном (0412) 47-46-33.

Переглянути зареєстровані на території області АЗС можна за посиланням.

азс житомирська область житомирщина перевірки ода облдержадміністрація

Источник

Новости Украины