У Житомирі присяжна районного суду вчинила адмінправопорушення, пов’язане з корупцією

Житомирською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді адміністративного протоколу про адміністративне правопорушення, вчинене присяжною районного суду міста Житомира.

За результатом розгляду Богунським районним судом міста Житомира винесено постанову про визнання особи винною у вчиненні адміністративного правопорушення за ч. 2 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування).

Також судом застосовано до особи штраф у розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.

Йдеться про те, що присяжна районного суду міста Житомира, яка, відповідно до Закону України «Про запобігання корупції», є суб’єктом відповідальності за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, порушила вимоги чинного законодавства.

А саме, без поважних причин несвоєчасно подала декларацію за 2018 рік – лише 24.06.2019 року, у той час, коли мала б подати у встановлений законом термін – до 01.04.2019.

Пресслужба прокуратури Житомирської області

житомирщина прокуратура хабар неправомірна вигода,корупція обвинувачення присяжна

Источник

Новости Украины