Громада Троковичів б’є на сполох: вздовж села Піщанка знову ріжуть дерева

Вчора, 18 червня 2020 року, в соціальній мережі з’явилися публікації, в яких представники громади Троковичів повідомили про те, що знову почали різати дерева.

Зокрема, в дописі йдеться: «Шановні жителі Троковичів! Сьогодні зранку біля села Піщанка вздовж дороги знову ріжуть дерева. Увесь цей час депутати робили все можливе, аби вирізка не проводилася. Адже на зборах громада висловилася категорично проти! Однак у четвер, 18 червня, підрядники знову нахабно валять підряд нормальні дерева.

Друзі, якщо ми громада реально проти суцільної вирізки, пропоную виїхати всім на місце вирубки і пояснити популярно швидким лісорубам що не можна посягати на те, що садили наші діди-прадіди. Відстоїмо народне багатство разом!».

Загалом, як розповідають житомирські ЗМІ, історія з незаконною вирубкою дерев на ділянці шляху Піщанка-Троковичі-В. Горбаша розпочалася ще весно поточного року. У той період між Черняхівською районною державною адміністрацією та громадою Троковичів спалахнув конфлікт.

Трохи передісторії

Річ в тім, що навесні 2020-го року, а конкретніше — минулого місяця, невідомі почали зрізати дерева вздовж вищезгаданої дороги. Як тільки про це дізналися представники Оліївської громади, зокрема й із сільської ради, вони одразу почали бити на сполох, приїхали на місце події та не могли оминути увагою цей інцидент.

Як тільки представники сільської ради були на місце, де тоді вирубувалися дерева, то одразу затребували дозвільні документи. Чоловіки ж, які різали дерева, показали договір з Черняхівською районною державною адміністрацію. Але тут варто відмітити, що сама земельна ділянка, де тоді працювали чоловіки, належить до Оліївської громади. Саме тому в тому випадку довелося звертати до представників правоохоронних органів, які й почали розбиратися в ситуації та розслідувати інцидент.

Загалом же в цій історії ще рано ставити крапку. Ми ж і надалі будемо слідкувати за перебігом подій стосовно того, що на вищехгаданій території ріжуть дерева.   

ріжуть дерева оліївська отог громада троковичі житомирщина житомирська область

Источник

Новости Украины