На Житомирщині дрова можна придбати безпосередньо в лісгоспах

Як відомо, добрий господар сани готує влітку. Лісівники Житомирщини пропонують вже нині подбати і про дрова.

В якості палива лісогосподарські підприємства області мають можливість реалізовувати населенню та установам соціальної сфери дров’яну деревину непромислового використання. ЇЇ в лісгоспах нині достатньо, щоб забезпечити усіх бажаючих.

Ціна одного кубометра дров залежить від породи та додаткових послуг (навантаження, перевезення, розколювання) і може коливатися в лісгоспах від 280 до 500 грн. За бажанням споживача, окремі підприємства можуть організовувати їх доставку.

Частина лісгоспів області мають дровоколи, відтак до продажу пропонують і дрова колоті. Їх ціна, зрозуміло, вища, бо вони фактично готові для використання. Найвибагливіший покупець може придбати цей товар ще й висушений. Вартість дров колотих формується в залежності від породи та рівня вологості і складає 700-1200 грн за метр кубічний.

Відтак кожен споживач може вибрати собі товар, як кажуть, на свій гаманець: чи то з лісу – це найдешевше, чи то колоті – це трохи дорожче, чи то ще й висушені і укладені в кліті, але ще вищої вартості.

На офіційному веб-сайті обласного управління лісового та мисливського господарства у розділі «Продукція» (https://zt-lis.gov.ua/informacija/produkcija.html) можна знайти номери телефонів, за якими варто звертатися, щоб отримати інформацію з питань придбання дров.

Додамо, що минулоріч держлісгоспи Житомирщини реалізували споживачам 363 тисячі кубічних метрів дров, з них 218 тисяч м куб. – установам соціальної сфери.

Прес-служба ЖОУЛМГ

ліс ліси житомирщина відновлення заготівля лісівники житомирська область

Источник

Новости Украины