У Житомирському районі завдяки небайдужості водія вдалося швидко розшукати 8-річного мандрівника

22 червня на автодорозі Київ-Чоп у Житомирському районі водій легковика помітив хлопчака, який йшов узбіччям дороги у напрямку обласного центра.

Чоловік повідомив про подію на «102» та дочекався приїзду поліцейських, аби передати мандрівника їм. За цей час на спецлінію надійшов дзвінок і від матері малого, яка його розшукувала.

В одній футболці та босий, мандрівник прямував у сторону Житомира.

— Я помітив його на обочині між селами Кмитовим та Березиною. Спочатку навіть трохи проїхав, а потім повернувся назад. Там ліс довкола і дитині, такій малій та ще й роздягненій, ніби й нізвідки взятись,- розповідає водій Максим Гановський. – Якби це було у селі, то подумав би, що з двору вибігло…

Тож Максим, який їхав разом з дружиною, зупинились і спробували розпитати малого, звідки і куди він йде, а також, де його батьки. Натомість хлопець лиш боязко на них зиркав.

— Ми відразу зателефонували на «102» і розповіли, що знайшли на дорозі дитину, — каже Максим. – Через кілька хвилин мені перетелефонували та сказали, що до нас виїхав патруль, а мама хлопчика уже знайшлася.

Буквально через кілька хвилин після дзвінка водія на спецлінію надійшло повідомлення від жительки с. Березини Житомирського району про зникнення 8-річного сина.

Таким чином поліцейські, яким водій легковика передав хлопчика, повернули його додому до села.

— Під час спілкування з мамою з’ясувалось, що жінка розвішувала білизну у дворі, а син грався поруч. В якийсь момент вона виявила його відсутність. З пів години розшукувала самостійно по сусідніх обійстях, а потім зателефонувала на «102», — прокоментував подію заступник начальника ГУНП Артем Лисогор.

За цей час хлопчик встиг подолати відстань до кілометра та вийти за межі села.

Мама малого та поліцейські щиро вдячні Максиму Гановському та його родині, які своєю небайдужістю запобігли небезпеці, що загрожувала хлопчині.

Водночас правоохоронці просять батьків бути максимально уважними до виховання та дозвілля дітей, аби літо для них стало часом справжнього відпочинку та джерелом лише позитивних емоцій.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

житомирщина житомирська область поліція юний мандрівник знайшовся малий втікач поліцейські

Источник

Новости Украины