Україна залучить 1,85 млрд доларів — Шмигаль

Україна залучить 1,85 млрд доларів - Шмигаль

Фото: Пресслужба Кабміну Уряд схвалив залучення 1,85 млрд доларів від міжнародних партнерів.

Більшість залучених коштів будуть грантовими і підуть на фінансування освіти, медицини та соціальних виплат.

Кабмін ухвалив необхідні рішення, які дозволять залучити 1,85 млрд доларів від міжнародних партнерів. Кошти підуть на відновлення економіки України та фінансування дефіциту державного бюджету, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram в п’ятницю, 29 вересня.

Зокрема, буде залучено грант у розмірі 1 млрд 150 млн доларів (42 млрд гривень) від США через Світовий банк.

«Наш уряд направить ці кошти на фінансування освіти, медицини, соціальних виплат та інших важливих програм державного бюджету», – написав Шмигаль.

Ще 550 млн доларів залучається від Міжнародного банку реконструкції та розвитку на компенсацію відсоткових ставок за програмою пільгового кредитування 5-7-9 та на підтримку малих агровиробників у межах проєкту ARISE.

«З них 320 млн доларів (11,7 млрд гривень) – це грантові кошти. Ще 230 млн доларів (8,4 млрд гривень) – пільгова позика від МБРР під гарантії уряду Японії», – уточнив очільник уряду.

Ще один грант у 150 млн доларів (5,5 млрд гривень) буде залучено в межах проєкту HOPE від Мультидонорського трастового фонду МБРР та МАР. Ці кошти будуть спрямовані на відновлення житла людей, яке пошкодили та зруйнували російські загарбники.

Нагадаємо, у вересні Україна залучила майже 3 млрд доларів грантів та пільгового фінансування від міжнародних партнерів.

Джерело

Новости Украины