Заробітна плата медиків: коли та які лікарі отримуватимуть більше коштів, — ВІДЕО

Фото — з відкритого доступу

Сьогодні, 26 червня, під час онлайн-брифінгу Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов розповів, коли та кому з медичних працівників підвищать заробітну плату. 

Як повідомляє журналістка 032.ua, очільник Міністерства охорони здоров’я України Максим Степанов розповів, що українські медики вже з 1 вересня почнуть отримувати підвищену зарплату. Уряд затвердив відповідний нормативний документ.

«В Україні прийняли відповідний нормативний документ, щодо підвищення заробітної плати усім медичним працівникам. Це відбудеться з 1 вересня. Підвищену заробітну плату отримають лікарі, які працюють у спеціалізованих та високоспеціалізованих закладах охорони здоров’я», — додав посадовець.

За словами міністра, збільшену заробітну плату отримають усі працівники медичних закладів. Також приріст ставки медика не буде прямопропорційно залежати від роботи з хворими на коронавірус. 

«Це рішення стосується: лікарів, медичних сестер та братів, молодшого та середнього персоналу, екстреної медичної допомоги. Зарплати підвищать усім, не залежно від того, чи працюють вони з хворими на COVID-19«, — запевнив Максим Степанов. 

Нагадаємо, що 26 червня зранку у Львові та області зафіксували 4836 випадків зараження коронавірусом. Загалом 126 людей померло, 725 пацієнтів одужало. За добу провели 1238 ПЛР-тестів, 209 з яких виявилися позитивними. Серед нових інфікованих 82 львів’ян. 

Читайте також: В Україні зафіксували рекордну кількість випадків COVID-19 за добу: статистика

Источник

Новости Украины