Байден розповів, чи отримає Україна сучасні літаки від США

За словами Байдена, США не будуть напряму брати участь у війні.

Байден: США не надаватимуть Україні сучасні літаки / фото REUTERS

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден очікує, що підтримка України після виборів до обох палат Конгресу – Палати представників і Сенату, збережеться. Проте сучасні американські літаки Україні надавати не будуть.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Байден сказав на пресконференції, яка транслювался Білим домом у соціальних мережах. Він також додав, що США не дають Україні «необмежений чек».

Зокрема, у президента США запитали, чи продовжить Україна безперебійно отримувати допомогу.

Відео дня

«Це моє очікування», – наголосив Байден.

За його словами, Україна просила надати багато такої допомоги, яку США не збираються надавати. Також США не будуть напряму брати участь у війні.

«Для прикладу, мене багато разів запитували, чи ми забезпечимо американські літаки, аби гарантувати (безпечне – УНІАН) небо над Україною. Я сказав, що ні, ми не будемо цього робити. Ми не збираємося встрявати у Третю світову війну», – наголосив Байден.

Водночас, як сказав американський лідер, США допоможуть отримати Україні «усі раціональні можливості для самозахисту». Зокрема, йдеться про артилерійсько-ракетні системи підвищеної мобільності HIMARS.

Також Байден зазначив, що США не надають Україні такі боєприпаси великої дальності, якими можна обстрілювати російську територію.

Британія передає Україні сотні ракет для посилення ППО – Воллес Німеччина передала Україні нову партію озброєння Італія передасть Україні системи ППО SAMP-T та Aspide – Reuters Україна просить США надати системи C-RAM для захисту від іранських дронів-камікадзеВибори в США: чого чекати Україні

8 листопада у США стартували вибори до обох палат Конгресу. 

Як заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, Україна має двопартійну підтримку Конгресу США, а після виборів очікує лише на посилення цієї підтримки. Подоляк зауважив, що розмови про ймовірність зниження підтримки США після виборів до Конгресу є спекулятивними та грають на руку тільки Росії. 

Радник Офісу президента Олексій Арестович заявив, що у разі, якщо за результатами проміжних виборів Республіканська партія зможе встановити контроль над Палатою Представників Конгресу США, Сполучені Штати не відмовляться від військової допомоги Україні.

Джерело

Новости Украины