Бої за Бахмут: експерт розповів, чи чекати від «кадирівців» найближчими днями «сюрпризів»

Поки Коваленко цікавиться, яку роль у Бахмуті відіграватимуть бійці Кадирова.

Коваленко закликав не недооцінювати сили противника / скріншот

Якщо у ватажка «Вагнера» Євгена Пригожина справді є якась домовленість з Рамзаном Кадировим, то до 10 травня Кадиров повинен перекинути до Бахмута до 4 тисяч своїх головорізів, щоб виконати «норму Путіна».

Як пише військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, в такому випадку перекидання вже давно могли узгодити, тоді те, що відбувається зараз є «цирком». Сам експерт закликав не недооцінювати сили противника.

Поки експерт цікавиться, яку роль в Бахмуті відіграватимуть бійці Кадирова, котрі звикли не до боїв, а до організації терору на окупованих територіях. В такому випадку можливі не просто розбіжності з російським десантом в місті, а й конфлікти набагато серйозніші.

Відео дняПригожин погрожує залишити позиції у Бахмуті — що відомо

Напередодні ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин заявив, що готовий передати позиції «вагнерівців» у Бахмуті бійцям глави Чечні Рамзана Кадирова. За словами кухаря Путіна, у «Ахмата» «найімовірніше є всі можливості для отримання всього необхідного і всі необхідні ресурси» для цього. Передачу позицій планують почати «негайно».

Цьому передувало багатомісячне ниття Пригожина про нібито дефіцит боєприпасів у його головорізів, хоча українські воїни, які ведуть бої в Бахмуті, «дефіцит» у противника не підтверджують.

Відбувся новий обмін полоненими: додому повернулись 45 захисників (фото) Стало відомо, скільки жінок-військових перебувають в українському та російському полоні Деякі західні політики просять Україну не звільняти Крим — представник Зеленського

Найімовірніше, «гра» Пригожина є продовженням справжньої ворожнечі з Міноборони Шойгу. Як писав раніше WP, в цьому протистоянні Путін обрав позицію своїх генералів.

Наразі «вагнерівці» у Бахмуті виконують роль «гарматного м’яса» і допомагають десантникам ЗС РФ просуватися вперед коштом своїх життів. Про що, зокрема, свідчать втрати у їхніх лавах: журналістами підтверджена загибель понад 22 тисячі загиблих російських окупантів, найбільшу частку серед втрат становлять ув’язнені з «ПВК Вагнер». 

Джерело

Новости Украины