Це скотство: заступник члена делегації у ПАРЄ про рішення Червоного Хреста призупинити роботу в Україні

Дмитро Наталуха

СТРАСБУРГ-КИЇВ. 10 жовтня. УНН. Заступник члена Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Дмитро Наталуха у коментарі УНН заявив, що рішення Міжнародного Комітету Червоного Хреста про призупинення діяльності в Україні є скотством.

Деталі

Зокрема, Наталуха пояснив, що існує два “Червоних Хрести” в Україні. Перший – Міжнародний Комітет Червоного Хреста, так звана ICRC, яка є міжнародною організацією з центральним офісом у Женеві. Друга – Товариство Червоного Хреста, яка є українською організацією та проводить свою діяльність на території України.

“Про призупинення своєї діяльності в Україні через надто загрозливі ризикові умови роботи заявив саме ICRC, тобто Міжнародний Комітет Червоного Хреста. І це не дивно, тому що вони цю заяву зробили разом з Норвезькою Радою біженців. Спростувала ж заяву про призупинення своєї діяльності українська організація, тобто Товариство Червоного Хреста, яка працює в Україні і продовжує працювати”, – пояснив Наталуха.

Він зазначив, що міжнародні партнери в обличчі Червоного Хреста, вчергове довели не хочуть далі працювати в Україні через ризик для свого життя, та назвав таке рішення організації скотством.

Цитата

“Я вважаю, що вчинок ICRC – це скотство. Тому що організація, яка створена для захисту жертв війни, забезпечення прав військовополонених, для роботи в таких ризикових умовах, і найголовніше: яка збирає мільярди євро від провідних спонсорів і донорів у вигляді національних держав – за 7 місяців в Україні палець об палець не вдарила для того, щоб якимось чином полегшити життя сім’ям загиблих, сім’ям військовополонених. Ми не розуміємо сенс існування цієї організації, яка продовжує збирати гроші по всьому світу, прикриваючись історією в Україні.

Вони проводять концерти, на яких великими літерами написано “Ukraine”. Але потім стоїть зірочка та маленькими буквами написано, що ці гроші йдуть на полегшення умов жертв всіх конфліктів за рішенням Міжнародного комітету Червоного Хреста. Тобто, вони збирають під логотипом “Ukraine”, а гроші розподіляють бозна-куди. Вони отримають кошти від національних держав та урядів, ніхто не знає, де ці кошти, врешті-решт”, – констатував Наталуха.

Додамо

Єдиний спосіб покарання для цієї організації спікер вважає апелювання до національних донорів з вимогою припинення фінансування організації через невиконання нею функцій, які передбачені її статутом.

Раніше

Інформаційна агенція Reuters заявила, що Червоний Хрест призупиняє свою діяльність в Україні через небезпечні умови.

Водночас, представник МКЧХ в Україні Олександр Власенко у коментарі УНН заявив, що інформація про нібито припинення діяльності з міркувань безпеки не відповідає дійсності.

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины