Чистки в прокуратурі: в правоохоронному комітеті ВР чекають від ОГПУ результатів перевірки прокурорів

КИЇВ. 21 вересня. УНН. В правоохоронному комітеті Верховної Ради чекають на результати перевірки в органах прокуратури, яку проводить Офіс Генпрокурора. Про це в коментарі УНН розповів один з членів комітету, нардеп Максим Бужанський.

Цитата

“Офіс ГПУ та Генпрокурор (Андрій Костін, — ред.) діє в рамках комплексної перевірки всіх правоохоронних органів, ініційованої Президентом ще півтора місяця тому. Я бачився з Генпрокурором – перевірка ще триває, результатів ще немає. Звичайно ж, це необхідно зробити з огляду на обставини, в яких опинилася наша країна. За результатами перевірки, Генпрокурор надасть звіт, ми з ним ознайомимося, і з кадровими рішеннями також. Якщо вони будуть, у разі потреби, комітет збереться на засідання, запросить представників Офісу Генпрокурора, самого Генпрокурора, можливо, представників ДБР”, — зазначив Бужанський.

Нагадаємо

Раніше в правоохоронному комітеті зазначили, що серед інших, слід перевірити і керівника Запорізької обласної прокуратури Віктора Приходька.

Зазначимо, що Приходька зараз просять звільнити запорізькі бізнесмени. За їх словами, він тисне на місцевий бізнес.  Водночас прокурор стоїть осторонь резонансної справи стосовно ймовірного розкрадання гуманітарної допомоги запорізькими топ-чиновниками. 

За словами нардепа Юлії Яцик, на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну прокурора Приходька не було у Запорізькій області, що також має бути предметом перевірки. 

Джерело: УНН Теги: прокуратура, Генпрокуратура

Джерело

Новости Украины