Фахівці відзначили, що, якщо в раціоні сім’ї рис займає особливе місце, то наприклад, маленьким дітям краще їсти білий рис.
Коричневий і білий рис виробляються з одного і того ж зерна / фото ua.depositphotos.com
Коричневий і білий рис дуже схожі, оскільки виробляються з одного і того ж зерна. Відмінності в їх поживній цінності обумовлені тим, як обробляється зерно.
Зібране цільне зерно рису містить три основні компоненти: висівки, зародки та ендосперм. «Білий рис обробляли для видалення висівок і зародків», — пояснив Кім Явіц, доктор медичних наук. За його словами, така обробка «видаляє клітковину і багато мікроелементів» із зерна, «залишаючи в основному крохмаль». А коричневий рис все так же містить висівки і зародки, а також ендосперм. «Ось чому ми вважаємо його цільним», — підкреслив фахівець, передає Delish.
За словами дієтологів, висівки і зародки — одні з найбільш поживних частин зерна. За словами дієтолога Еллі Маст, «висівки та зародки коричневого рису містять клітковину, вітаміни та мінерали». Ці компоненти містять цінні поживні речовини, яких не вистачає в обробленому білому рисі.
Відео дня