Двоє одеситів в магазинах прославляли Путіна й агітували за «русский мир»

Колаборантам повідомили про підозру.

В Одесі двоє колаборантів чекали на прихід «русского мира» / фото УНІАН

В Одесі повідомили про підозру у колабораційній діяльності двом чоловікам, які проводили антиукраїнську пропаганду в крамницях. Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області.

Зазначається, що місцеві чоловіки віком 34-х та 50-ти років публічно у місцях масового скупчення людей закликали підтримати владу та збройні сили Російської Федерації. Зокрема, зловмисники проводили антиукраїнську пропаганду в крамницях на території Малиновського і Київського районів міста.

«Правоохоронці встановили, що один з чоловіків захоплювався «кремлівським режимом», називав війну в Україні визвольною спецоперацією та закликав визнати українську державу й РФ одним цілим. А от інший возвеличував «вождя» країни-агресора та одного з радянських диктаторів, переконуючи, що лише вони здатні «навести порядок», — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Чоловікам було повідомлено про підозру у колабораційній діяльності, що передбачено ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

На Чернігівщині судитимуть жінку, яка передавала росіянам інформацію про ЗСУ Під Миколаєвом чоловік продавав награбоване окупантами майно українців (фото) До Києва не доїхала колаборантка, що підтримує зв’язок з терористами «ДНР» (фото)Колаборанти в Україні

Як повідомляв УНІАН, кільа днів тому на Херсонщині затримали трьох колаборантів, які погрожували розстрілом за відмову голосувати на псевдореферендумі.

На Чернігівщині судитимуть жінку, яка передавала росіянам інформацію про переміщення і розташування підрозділів Збройних Сил України.

А 22-річний мешканець Краматорська отримав покарання у вигляді 14 років за ґратами з конфіскацією майна. Чоловік фотографував українські військові об’єкти і надсилав світлини російським кураторам.

Джерело

Новости Украины