Культура руйнації та вбивства: як виглядає розбомблений РФ драмтеатр в Маріуполі (фото)

Росіяни скинули бомбу на драмтеатр в Маріуполі в березні минулого року.

Андрющенко показав, як виглядає зруйнований окупантами драмтеатр у Маріуполі / фото t.me/mariupolrada

Радник мера тимчасово окупованого Маріуполя Донецької області Петро Андрющенко показав, як зараз виглядає знищений російськими військами драмтеатр, який загарбники почали зносити в грудні 2023 року.

«Драматичний театр Маріуполя в період «русской весны» 2023 року. Всz справжня велич російської культури сконцентрованf в одному місці планети. Культура руйнації та вбивства цивільних», – написав Андрющенко в Telegram.

Драмтеатр в Маріуполі 16 квітня 2023 року / фото t.me/andriyshTime

Нагадаємо, російські окупаційні війська скинули авіабомбу на будівлю драмтеатру в Маріуполі 16 березня 2022 року. На той момент там від російських обстрілів ховалися люди, перед будівлею великими літерами було написано слово «діти». Там могли загинути біля 300 мирних українців. 

Відео дня У Маріуполі окупанти вчать школярів вбивати (відео) Росіяни влаштували облаву в Маріуполі: радник мера попередив про небезпеку (відео) Окупанти знищили в Маріуполі 54 школи, 8 з них повністю зруйновано – міськрада Маріуполем ширяться інфекційні захворювання: названо причинуСитуація в Маріуполі

Російські окупанти продовжують зносити зруйновані ними ж будинки в Маріуполі. Ворог перетворив на пустелю район «Черемушки», де до російського вторгнення було 29 житлових будинків. Загалом, за словами радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, в місті росіяни знесли вже понад 350 багатоповерхівок.

Крім того, росіяни знищують і культурну ідентичність українського Маріуполя. В місті знесли памʼятник відомому художнику Архіпу Куїнджі на Грецькій площі.

При цьому, окупанти встановили в Маріуполі памʼятник генералу, який брав участь у знищенні міста та був ліквідований на Луганщині.

Джерело

Новости Украины