На відновлення Маріуполя знадобиться до 8 років — Андрющенко (відео)

За словами радника мера, центр міста поступово перетворюється на місячну пустелю.

Росія майже повністю знищила Маріуполь / фото Маріупольська міська рада

Відновлення вже зруйнованих російськими окупантами об’єктів у Маріуполі може зайняти від 5 до 8 років.

Про це повідомив у Telegram радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. Він додав, що загарбники не зупиняються і продовжують знищувати місто.

«Центр Маріуполя перетворюється на місячну пустелю. Острови будинків, гори з будівельного сміття та кратери оголених фундаментів. Русня буде писати про «реконструкцію та тут будуть швидко будувати нове». На те вона й русня, аби брехати. На відбудову в таких масштабах підуть роки. Аби відбудувати те, що вже знесено потрібно від 5 до 8 років. А вони не зупиняються знищувати далі. Росія. Лише руйнування та смерть. Її постійні супутники та партнери. Інших — немає», — наголосив Андрющенко.

Відео дняОкупований Маріуполь поступово деградуєСитуація у Маріуполі

Нещодавно російські загарбники «призначили» новим так званим «мером» окупованого міста Маріуполь Олега Моргуна, засудженого українським судом до 11 років позбавлення волі за участь у терористичній організації «ДНР».

Також повідомлялося, що Росія не має наміру відновлювати металургійний комбінат «Азовсталь» у Маріуполі, який був зруйнований окупантами.

10 січня стало відомо, що у тимчасово окупованому Маріуполі перебувають понад 30 тис. росіян, біля міста вони готують оборонні лінії.

Джерело

Новости Украины