На Закарпатті розшукували паліїв трави (ВІДЕО)

Одне попередження за спалення сухої трави винесли мешканцю села Оріховиця на Ужгородщині. Нині, 21 квітня, рятувальники, лісівники та поліцейські зробили перевірку в Оноківській громаді, сказав головний інспектор Ужгородського міськрайонного відділу ДСНС Роман Петрик. За його словами, до червня на Ужгородщині планують перевірити понад 150 угідь поблизу лісів.

До Віталія Мороза, жителя села Оріховиця, прийшла перевірка: у чоловіка на городі горіло сухе листя та гілки. Чоловік розповів: палить гілля двічі на рік: весною та восени.

«Суха трава з осені зібралася, і зараз ще й дерева обрізав, — розповів господар. — Я бачу, що виросла зелена трава, не суха і був дощ, тому й палю. Кожного року горять там дачі, минулоріч сюди було чути. Але там дачі, заборів нема. Там люди просто так палять. Не збирають на одному місці як я, а просто палять».

«За самовільне випалювання рослинності або ж її залишків законодавством передбачена адміністративна відповідальність, — сказала речниця Нацполіції Закарпаття Ганна Дан. — Для громадян починається від 3 тисяч гривень і сягати може понад 6 тисяч гривень. Якщо ж такі дії будуть вчинені у природно-заповідних фондах, то штрафи значно більше: для громадян від 6 тисяч гривень, і може сягати до понад 12-ти тисяч гривень».

Деталі у сюжеті Суспільного:

Источник

Новости Украины