Наступальний потенціал окупантів на Бахмутському напрямку знизився — майор ЗСУ

Жорін розповів про великі втрати найманців ПВК «Вагнер» в районі Бахмута.

В окупантів у Бахмуті немає снарядного голоду, наголосив Жорін / фото ua.depositphotos.com

Колишній командир полку «Азов», майор ЗСУ Максим Жорін заявив, що наступальний потенціал російських окупаційних військ на Бахмутському напрямку суттєво знизився. Проте так званого «снарядного» голоду ані у найманців ПВК «Вагнер», ані в регулярної армії РФ немає.

В ефірі телеканалу FREEДОМ він зазначив, що там цілодобово працює росіька артилерія противника різних калібрів.

«Помітно, що у «вагнерівців» відзначається зниження наступального потенціалу – щодня гине величезна кількість їхніх людей. Але при цьому не потрібно забувати, що для них це нічого не означає: люди для РФ настільки нецінний і непотрібний ресурс, за який вони переживають набагато менше, ніж за боєкомплект, зброю або що-небудь інше», – наголосив Жорін.

Відео дня

За його словами, в деякі дні втрати бійців ПВК «Вагнера» можуть сягати сотень людей.

«Найбільш важливо зараз те, наскільки ми зможемо переломити та передавити цю ситуацію», – додав Жорін.

В Генштабі ЗСУ назвали чотири напрямки фронту, де точаться найзапекліші бої Битва за Бахмут — найтриваліша та найкровопролитніша битва війни — The New York Times «Не їв чотири дні»: військовий розповів про втечу та здачу в полон росіян під Бахмутом (відео) В окупантів під Бахмутом «атріцатєльноє наступлєніє» — командир штурмовиківБої за Бахмут: актуальні новини

На Бахмутському напрямку ліквідували двох високопоставлених командирів російських окупантів. Їхню загибель офіційно визнало Міністерство оборони РФ. Йдеться про командира 4-ї мотострілецької бригади полковника В’ячеслава Макарова. Також ліквідований заступник командира армійського корпусу з військово-політичної роботи полковник Євген Бровко.

Крім того, українські захисники вже декілька днів досягають значних успіхів у боях за місто-фортецю. Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що наші військові захопили понад десяток ворожих позицій на околицях Бахмута. 

Джерело

Новости Украины