Обстріли Києва у травні: експерт розповів, чи змінилися вимоги орендарів до житла

Експерт попереджає, що бажання орендарів можуть змінитися, в залежності від ситуації і частоти обстрілів.

Оренда квартир у Києві: чи змінилися вимоги до житла через обстріли / фото ua.depositphotos.com

Травневі обстріли Києва з боку російських терористів не вплинули на пріоритети орендарів при виборі житла.

Про це розповів президент Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторам) України Юрій Піта, пише «Обозреватель». За його словами, єдиною умовою була наявність укриття поблизу.

Разом із тим експерт попереджає, що бажання орендарів можуть змінитися, в залежності від ситуації та частоти обстрілів.

Відео дня

«Не змінилися пріоритети. За великим рахунком, пріоритети залежали від блекаута більше. Але зараз у цьому плані все стабільно, все-таки ППО працює. Немає вже таких умов, щоб газ був, а також поверховість вже не так враховують. Але це поки що. Не знаю, що буде далі, бо ці обстріли хаотичні. Укриття залишається умовою, щоб було поруч, недалеко, а решта — не має такого значення», — сказав Піта.

Дві третини внутрішніх переселенців у Києві орендують житло — дослідження Ринок нерухомості ожив: де купують житло в Україні (відео) У двох областях України найвигідніше вкладати гроші в житло — експерти Як ворожі обстріли перекроїли український ринок оренди житла «Золотий» Ужгород та дешева Одеса: у яких регіонах України зараз найвигідніше орендувати житлоОренда квартир у Києві — новини

Як повідомляв УНІАН, станом на кінець квітня оренда квартир в Києві була найдешевшою у трьох районах — Святошинському, Дніпровському та Деснянському. Ціни на оренду квартири в столиці починаються від 5 тисяч гривень за місяць, зазначив експерт.

У березні експерти з нерухомості прогнозували, що вартість оренди житла в Києві може піти в зростання вже в найближчі місяці. Цьому сприяє внутрішня міграція та очікування контрнаступу Збройних сил України.

Джерело

Новости Украины