Окупанти хочуть стягнути з мешканців Маріуполя оплату комуналки майже за рік — Андрющенко

При цьому частину ресурсів надходять у місто від українських постачальників.

У Маріуполі стягують з людей гроші за послуги, які надають українські постачальники / фото Петро Андрющенко

Російські загарбники в тимчасово окупованому Маріуполі запровадили оплату комунальних послуг і хочуть стягнути з мешканців міста кошти майже за рік.

«У Маріуполі тема номер один, яка обговорюється декілька днів — те, що окупанти запровадили оплату комунальних послуг і намагаються її стягнути майже за рік. Нараховують шалені борги за електрику і за газ. За що платити — незрозуміло. Такий собі резонанс в місті виник», — повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в ефірі «Еспресо».

Посадовець також розповів, звідки в місті комунальні послуги. Зокрема, є частина гілок електрики, які йдуть з нашого Новоазовська.

Відео дня

«Яка там електрика — наша чи їхня, не скажу. Частина — це наша електрика з Бердянська, Енергодара. Така сама ситуація з газом. Щонайменше, 50 на 50 — наші та російські ресурси. Але гроші за це збирають окупанти — до українських постачальників це не має жодного стосунку. Плата до наших постачальників не заходить», — підсумував Андрющенко

Діяльність окупантів у Маріуполі

Як повідомляв УНІАН, раніше на узбережжя Азову та в села на північ від Маріуполя прибули нові підрозділи окупантів.

Крім того, викладачі окупованих маріупольських вишів отримали сповіщення, що студенти мають стати на військовий облік. Таким чином, зазначили у міськраді, росіяни можуть готувати підґрунтя для мобілізації молодих маріупольців.

Джерело

Новости Украины