Окупанти намагаються повертатися на свої позиції на лівобережжі та посилюють обстріли

Гуменюк зауважила, що ситуація залишається «досить складною».

Наслідки обстрілів Росії Херсона / фото Херсонська ОВА

Керівниця Обʼєднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк наголошує, що російські окупанти намагаються повертатися на свої позиції на лівобережжі та посилюють обстріли. Про це вона сказала в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання щодо ситуації в Херсонській та Миколаївській областях.

Гуменюк зауважила, що ситуація залишається «досить складною». Адже в умовах продовження контрбатарейної боротьби доводиться ще й проводити роботи з ліквідації наслідків повені.

«В цих умовах ворог, починаючи повертатися на ті позиції, які відкрилися від великої води, посилює обстріли. Зокрема, цієї ночі було близько 40 обстрілів у нашій зоні відповідальності», — сказала вона.

Речниця наголосила, що для нічного періоду – це досить висока інтенсивність обстрілів.

«На жаль, є загиблі на Херсонщині. І обстріляно було вісім населених пунктів. Це досить потужний показник за останні дні в умовах, коли люди дійсно ще оговтуються від техногенної катастрофи», — зазначила Гуменюк.

Підірвана Каховська ГЕС з висоти пташиного польоту

Говорячи про Очаківський напрямок, то там, за її словами, ніч пройшла трохи спокійніше, без обстрілів.

На уточнення, йдеться про повернення на свої позиції на лівому березі, які раніше були підтоплені, мінометних розрахунків чи артилерії ворога, Гуменюк розповіла: «Бачимо по наслідках обстрілів, що дійсно повертаються і мінометні розрахунки. Хоча, в більшості випадків, зараз вони використовують все ж таки РСЗВ і важку артилерію».

Окупанти, що тонули, вижили завдяки ЗСУ: кадри унікальної спецоперації ССО під Херсоном Сотні росіян поповнили «пакетні» війська: ЗСУ потужно оновили втрати ворога (інфографіка) Окупанти намагалися пробити оборону ЗСУ на трьох напрямках — зведення Генштабу

Водночас, наголосила речниця, поява таких одиниць озброєння на полишених раніше окупантами позиціях непоміченою не залишається.

«За минулу добу ми відмінусували три великі гармати, які завдавали ударів крупними калібрами по правому берегу», — розповіла Гуменюк.

Війна в Україні — останні новини

Російські окупанти протягом доби намагалися наступати на Лиманському, Бахмутському та Шахтарському напрямках, але зазнали невдачі. Натомість ЗСУ наступали щонайменше на трьох напрямках і домоглися успіхів, відзначають в Інституті вивчення війни.

Повідомлялося про успішну наступальну операцію на північ і північний захід від Бахмута, тривали спроби поліпшення тактичного становища ЗСУ на Вугледарському напрямку.

Впродовж останнього тижня Сили оборони України звільнили 7 населених пунктів в Донецькій і Запорізькій областях.

Джерело

Новости Украины