Окупанти знищили в Маріуполі 54 школи, 8 з них повністю зруйновано – міськрада

Це 90% від загальної кількості.

Окупанти знищили у Маріуполі 54 школи / фото t.me/andriyshTime

З моменту повномасштабного вторгнення російські окупанти знищили у Маріуполі 54 навчальних заклади, 8 з яких зруйновані вщент. Це 90% від загальної кількості.

Такою статистикою поділилися в Маріупольській міській раді в офіційному Telegram-каналі. У повідомленні сказано: «За попередніми даними, росіянами пошкоджено 90% всіх шкіл міста — 54 навчальних заклади. З них 19 мають критичні пошкодження. 8 шкіл зруйновані повністю».

До публікації прикріпили відео, на якому показана 32-а школа в Приморському Районі, а точніше — лише залишки будівлі після обстрілів рашистів. А ось школу № 30 у Кальміуському районі окупанти зруйнували остаточно. Вони знесли пошкоджену будівлю, і тепер на місці навчального закладу знаходиться пустир і купа каміння.

Відео дняРазрушенные оккупантами школы в МариуполеДії рашистів у Маріуполі: остання інформація

Як повідомив радник міського голови Петро Андрющенко, у квітні окупанти почали розчищати завали на «Азовсталі». У майбутньому вони хочуть звести укріплення в районі зруйнованого заводу.

Окупанти наказали викладачам ВНЗ в Маріуполі оповістити студентів про необхідність стати на військовий облік.

З початку квітня в Маріуполі поширюються інфекційні захворювання, зокрема дизентерія та сальмонельоз. Причиною стали неякісні продукти харчування, які масово продаються на стихійних ринках.

Джерело

Новости Украины