Олена Зеленська увійшла в топ-25 найвпливовіших жінок світу за версією Financial Times

Першу леді додала у список найвпливовіших жінок світу прем’єрка Естонії Кая Каллас.

Олена Зеленська увійшла у рейтинг найвпливовіших жінок світу / instagram.com/olenazelenska_official

Перша леді України Олена Зеленська увійшла у топ-25 найвпливовіших жінок світу за версією видання Financial Times.

Як зазначає Financial Times, дружину українського лідера додала у список найвпливовіших жінок світу прем’єрка Естонії Кая Каллас. Вона зазначила, що її найбільше захоплює «чесність» Олени Зеленської. 

«Через чотири місяці після вторгнення Росії в Україну вона (Олена Зеленська – УНІАН) сказала журналісту: «Ніхто з нас не в порядку». Вона знає, як це — прокинутися і побачити, що твоя батьківщина захоплена імперіалістичним сусідом; не знати, коли і чи побачиш ти своїх близьких наступного разу; як знайти в собі сили боротися за свободу, попри все це», — зазначила Каллас.

Вона зазначила, що Олена Зеленська — «світовий символ стійкості, як і її чоловік». Каллас також нагадала, що перша леді України розвивати чимало соціальних проектів, зокрема у вирішенні питань психічного здоров’я українців під час війни.

«Зараз світ повинен прислухатися до Зеленської і дати Україні те, що їй потрібно, щоб перемогти Росію і покласти край стражданням», — підкреслила прем’єрка Естонії.

У список найвпливовіших жінок увійшли також австралійська акторка Марго Роббі, американська співачка Бейонсе, глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, іранська правозахисниця Наргес Мохаммаді, директорка з технологій компанії OpenAI Міра Мураті, виконавча секретарка Конвенції про біологічне різноманіття ООН Елізабет Марума Мрема, міністерка охорони довкілля Бразилії Маріна Сілва.

Джерело

Новости Украины