«Плутався у заявах»: у Молдові затримали російського окупанта (фото)

Він прямував до Тирасполя.

У Кишиневі зупинили російського загарбника / фото прикордонна поліція РМ

До Молдови не пустили російського військовослужбовця, який брав участь у війні проти України.

Як повідомляють в Прикордонної поліції Республіки Молдова, окупанта виявили у потоці пасажирів у Міжнародному аеропорту Кишинева. Кінцевим пунктом його призначення був Тирасполь. Чоловік не мав права перетинати кордон, тому його відправили літаком назад.

«Згідно з інформацією, громадянин Росії брав участь у війні, розв’язаній Російською Федерацією проти України. Під час інтерв’ю він заплутався у своїх заявах, намагаючись ввести в оману передових інспекторів прикордонної поліції»,- йдеться в повідомленні.

Відео дняфото прикордонна поліція РМфото прикордонна поліція РМСитуація в Молдові — останні новини

Як повідомляв УНІАН, взимку президент РМ Майя Санду заявила, що Росія хоче влаштувати державний переворот у Молдові за допомогою диверсій. 

У лютому проросійська партія «Шор» зібрала мітинг у Кишиневі, в ході якого люди критикували владу. 

Наприкінці місяця правоохоронці Молдови заявили про затримання іноземців, пов’язаних з іноземними диверсійними центрами. Пізніше вони затримали в Кишиневі бойовика російської приватної військової компанії «Вагнер».

У березні прихильники партії знову зібралися на мітинг, вони переросли в зіткнення.

Пізніше в Молдові заявили, що змогли запобігти масовим заворушенням у країні завдяки затриманню російського куратора і конфіскації грошей, які призначалися для оплати «протестувальників». 

Джерело

Новости Украины