Подарунок став благодійним лотом: школярка з Рівненщини віддала новий електросамокат, щоб підтримати ЗСУ

За інформацією: Суспільне Рівне.

14-річна Софія Водько, яка віддала електросамокат на лотерею. Суспільне Рівне

Електросамокат. Суспільне Рівне

Мама школярки Наталія Водько зазначила, що на доньку не тисли вдома, тому лише допомогли обрати, на яку з лотерей віддати електросамокат:

"Це дорогий подарунок. Тому я думала, що, можливо, Софійка передумає за кілька днів, можливо, це був емоційний порив. Але за день-два вона сказала, що її рішення остаточне, вона хоче, щоб ми його передали. Тим більше мова йшла про те, що потрібно відремонтувати автомобіль для військових, і що потрібна велика сума грошей. Коли ми їй сказали, що нам, можливо, вдасться зібрати аж 75 тисяч гривень, її це взагалі окрилило, вона почала казати, що у неї ще є велосипед, правда, не новий".

Мама школярки Наталія Водько. Суспільне Рівне

Самокат розіграли, проте переможець лотереї повернув його школярці. Електросамокат віддала дівчинці волонтерка та організаторка лотереї Ірина Соловей. З її слів, більшість тих, хто брав участь у лотереї, казали, що у разі виграшу повернуть самокат Софії:

"Коли Наталія Водько запропонувала для лотереї Софійчин новенький електросамокат, який коштує 22 тисячі гривень, я спочатку не хотіла його брати. Я сама мама, а це дитячий подарунок, який вона ось так віддає, аби назбирати грошей. Не всі дорослі зважилися б на такий вчинок, а тут — дитина. Але Софія не захотіла змінювати свого рішення, тож ми його розіграли".

Волонтерка Ірина Соловей. Суспільне Рівне

Ірина зазначила, що за перебігом лотереї слідкувало багато людей: всі чекали, що ж буде із самокатом:

"Із запланованих 75 тисяч ми зібрали 80, і перекриваємо дуже багато потреб, зокрема ремонт автомобіля, покупку Старлінку, і дуже багато речей в нас зараз по списку перед поїздкою до військових потрібно. Я результатом задоволена, Софійка задоволена, переможець лотереї, віддав самокат дитині назад".

Новости Украины