Просування ЗСУ під Бахмутом: експерт пояснив, чи можливе оточення росіян

Коваленко припускає, що в майбутньому ЗСУ спробують просунутися в напрямку Берхівки та Кліщіївки.

Коваленко назвав можливу мету ЗСУ під Бахмутом / фото ua.depositphotos.com

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко прокоментував просування Збройних сил України на Бахмутському напрямку. Ймовірно, українські захисники планують оточити угруповання російських окупаційних військ в місті.

В ефірі «24 каналу» Коваленко зазначив, що українські військовослужбовці проводять системні контратаки проти російських загарбників, проте поки зарано говорити про оточення окупантів у Бахмуті. 

Експерт нагадав, що повною інформацією про ситуацію в районі міста-фортеці володіють лише військові. Проте можна припустити, що в майбутньому ЗСУ спробують просунутися в напрямку Берхівки та Кліщіївки. Якщо це вдасться зробити, це дозволить перерізати трасу М-03 з Берхівки. Водночас з півдня українські захисники зможуть продовжити просування в бік Опитного.

Відео дня

«Утім, не факт, що оточення можна буде швидко реалізувати. Адже на східному секторі є дорога через Бахмутське. Також окупанти можуть виводити війська через Покровське. Тому, на жаль, навіть у випадку оточення окупантів в Бахмуті, у них буде можливість тікати», – пояснив Коваленко.

Проте, за словами оглядача, російське командування може не дозволити окупаційним військам відходити з міста. Тоді ситуація для загарбників там буде катастрофічною. 

Зеленський розкрив, що буде вважатись успіхом контрнаступу ЗСУ Подоляк: Бахмут — це прелюдія до контрнаступу Битва за Бахмут — найтриваліша та найкровопролитніша битва війни — The New York Times «Не їв чотири дні»: військовий розповів про втечу та здачу в полон росіян під Бахмутом (відео)Ситуація на Бахмутському напрямку

Бахмутський напрямок залишається одним із тих, де точаться найзапекліші бої.  У Генштабі Збройних сил України наголосили, що Бахмут і Марʼїнка Донецької області залишаються в епіцентрі бойових дій. 

Останніми днями українські захисники досягають значних успіхів в районі Бахмута. 14 травня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що наші бійці захопили російські позиції на околицях міста. Крім того, було взято в полон представників окупаційних військ. 

Джерело

Новости Украины