Провідник поїзда через забобон відмовлявся пустити пасажирок у вагон

Провідник поїзда через забобон відмовлявся пустити пасажирок у вагон

Фото: Facebook/Ірина Бобик Військова сфотографувала бейдж провідника, який не пускав пасажирок до вагона

Працівник Укрзалізниці змушував жінок чекати на пероні, заявивши, що першим у вагон має зайти чоловік.

Провідник поїзда Львів — Запоріжжя у вівторок, 5 березня, відмовлявся розпочати посадку пасажирів, пояснюючи це тим, що першим у вагон має зайти чоловік, а серед пасажирів були лише жінки. Про це повідомила у Facebook військова та письменниця Ірина Бобик, яка також була серед пасажирів. Інцидент стався у Львові.

За словами Бобик, чоловіка-пасажира не було, тому жінки чекали на пероні. Ірина запевняє, що намагалася розвʼязати ситуацію мирно, проте провідник не реагував.

«Лише мої аргументи, що я чинна військовослужбовиця, подіяли, і він зрештою пропустив нас у вагон. Я, звісно, розумію, що ситуація не кінець світу. Але я за те воюю, щоб у тилу мене змушували себе відчути недолюдиною на догоду магічному мисленню і давнім забобонам?» — наголосила військова.

Вчинок провідника вона назвала проявом сексизму.

У коментарях до допису Укрзалізниця перепросила й запевнила, що компанія дотримується принципу рівноправності пасажирів, а також працює над підвищенням кваліфікації провідників. Там пообіцяли привернути увагу працівників до поточної ситуації та провести «процес перевиховання».

«Ми не забобонні й серйозно ставимося до випадку і зобов’язуємося ретельно розглянути цю ситуацію та вжити необхідних заходів», — заявили в компанії.

Раніше повідомлялося, що УЗ призначає додатковий потяг з Києва до Львова.

Чоловіка оштрафували за монети «на удачу», кинуті в двигун літака

Джерело

Новости Украины