Росіяни вивзели старшокласників з Луганщини на «військові збори» — ЦНС

Діти проходять ці «збори» на полігоні військової академії.

Окупанти вивзели старшокласників з Луганщини на «військові збори» / фото ua.depositphotos.com

Російські загарбники продовжують незаконно вивозити українських дітей з тимчасово окупованих територій. Так, на Луганщині росіяни вивезли до 80 старшокласників.

Як повідомили у Центрі національного спротиву, ці діти опинилися в Костромській області Росії. Вони проходять «військові збори» на полігоні Військової кадемії військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту та інженерних військ ім. С.К. Тимошенка.

«Таким чином, росіяни не лише викрадають дітей з ТОТ, але й зомбують їх агресивною пропагандою, перетворюючи на майбутніх яничар», – наголосили в ЦНС.

Відео дня У ПВК «Вагнер» розповіли, скільки бойовиків воювали і були знищені в Україні Росія використовує своїх громадян як «живий щит» для Кримського мосту — Подоляк ПВК «Вагнер» відпустить додому всіх зеків-найманцівВійна в Україні: ситуація на окупованих територіях

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що росіяни виселяють українців без російських паспортів з їхніх домівок на тимчасово окупованих територіях. Крім того, загарбники забороняють людям повертатися з евакуації після підриву Каховської ГЕС. Маляр наголосила, що в такий спосіб росіяни намагаються штучно збільшити кількість населення з російськими паспортами, щоб вони могли брати участь у «виборах», що відбудуться у вересні цього року.  

Водночас у Центрі національного спротиву заявили, що росіяни відмовляють вагітним жінкам з українським паспортом у виплатах. Люди, які проживають на окупованих територіях та не мають російського паспорта, можуть отримати все менше послуг.

Джерело

Новости Украины