Російські окупанти повністю знищили відомий мурал в Маріуполі (відео)

На ньому була зображена дівчинка, що залишилася сиротою та втратила ногу після обстрілів Маріуполя росіянами у 2015 році.

Російські окупанти повністю знищили відомий мурал в Маріуполі / фото Мариуполь. Сопротивление

Російські загарбники знищили мурал «Мілана» на проспекті Миру, 101 в Маріуполі.

«Мурал «Мілана» повністю знищено. Відновлення після проведених робіт — неможливо навіть в майбутньому. Справжня велич російської культури», – написав радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко та показав відповідне відео. 

Відомий мурал в Маріуполі повністю знищили окупантиМурал «Мілана» в Маріуполі 

Нагадаємо, на Муралі було зображено дівчинку на ім’я Мілана. У 2015 році під час обстрілу мікрорайону «Східний» росіянами її мати загинула, прикривши собою дитину. Сама дівчинка отримала поранення, їй ампутували ногу.  

Відео дня «Мы замерзли. Help!»: у Маріуполі люди благають про допомогу (фото) У Маріуполі зафіксували російську військову техніку, яка їхала у бік Мангуша (відео) Опалювального сезону в Маріуполі по факту немає — Андрющенко

За три роки київський художник Саша Корбан зобразив шестирічну дівчину, що стала сиротою через російську агресію, на одному з маріупольських будинків.

Російські окупанти повністю знищили відомий мурал в Маріуполі / фото Маріупольська міськрада

В кінці жовтня стало відомо, що окупанти збираються знищити мурал.

«Офіційним приводом окупанти назвали «відновлення теплового контуру». Насправді – намагання знищити пам‘ять про власні злочини та обстріл нашого міста ще у 2015 році. Адже мурал став символом трагедії війни та надії на мир й відновлення», – зазначали в Маріупольській міськраді.

Джерело

Новости Украины