Що там у Бєлгороді? Події дня

Вранці 22 травня в соцмережах зʼявились відео та фото руху воєнної техніки та результатів бойових дій на території Бєлгородської області РФ.

Зокрема, повідомлялось про рух танка від російсько-українського кордону вглиб території РФ та сліди бою на території РФ, — пишуть Букви.

За словами авторів публікацій, відбувся бій на одному з контрольно-пропускних пунктів РФ у Бєлгородській області, в результаті чого гарнізон КПП було знищено.

У той же час, у телеграм-каналі «Легіону «Свобода Росії», який є частиною Інтернаціонального легіону, підпорядкованого ГУР МО України, зʼявились дописи з словами «Легион возвращается домой!» і повідомленнями про те, що легіон звільнив Козинку Білгородської області, а в Грайворон зайшли передові загони.

Речник ГУР МОУ Андрій Юсов у коментарі «Суспільне» повідомив, що легіон «Свобода Росії» та «РДК» проводять операцію на території Бєлгородської області для створення «смуги безпеки» для захисту цивільних українців.

Губернатор Бєлгородської області записав відеозвернення, у якому повідомив про «інформаційну атаку» на Грайворонський район , але згодом заявив про появу ДРГ ЗСУ на території області: https://is.gd/ac4yHm

Джерело: Букви

Джерело

Новости Украины