«Сльози душили»: пастор з Маріуполя провів у російському полоні майже 300 днів

Анатолій Волошин потрапив у полон разом з іншими захисниками України.

Пастор з Маріуполя розповів про майже рік російського полону / фото Telegram MRPL NEWS

Пастор з Маріуполя Анатолій Волошин близько 300 днів провів у російському полоні. Він потрапив до рук російських окупантів разом з іншими захисниками Маріуполя.

Зазначається, що 64-річний пастор на самому початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну записався до лав тероборони. У боях з росіянами отримав поранення і жив у бункерах заводу «Азовсталь» з іншими захисниками.

У травні 2022 року Волошин потрапив і провів у російських колоніях близько 300 днів. За цей час він був у колонії в Оленівці Донецької області, де росіяни влаштував теракт, і в Довжанську Луганської області. За словами пастора, перед обміном його кілька разів запитували, чи не хоче він залишитися.

Відео дня

«Я говорив:»ні, у мене сини, я їду в Україну». А вони виправляли:»на Україну», – згадує чоловік.

Діти аплодували: сюрприз українського військового для доньки довів українців до сліз (відео) «Автомат теж можна прокачати і протюнити»: в Києві роздавали повістки «дрифтерам»

В рамках підготовки до обміну всім зв’язали руки, на очі натягнути шапки і замотали скотчем. Всю дорогу бранці їхали, нахиливши голови. Їм навіть заборонили говорити.

«Я не міг говорити, сльози душили. Хоча власне сліз не було. Нам дали телефони і теплі костюми. Перш хотів дізнатися, що в Україні відбувається», – розповів пастор.

Обмін полоненими — останні новини

З 24 лютого 2022 року і до кінця березня додому повернулися 1993 українці з російського полону. При цьому РФ ускладнює процес обміну і не погоджується на обмін за принципом «всіх на всіх», а також часто зриває домовленості. Так, за рік росіяни вже тричі зривали повернення додому журналіста УНІАН Дмитра Хилюка. Він досі перебуває в полоні.

16 квітня голова ОПУ Андрій Єрмак повідомив, що з російського полону повернули ще 130 військових в рамках пасхального обміну. Один з бійців, що повернувся, одразу ж подзвонив коханій, чим зворушив українців.

Джерело

Новости Украины