Триватимуть все літо: у Рівному розпочалися безоплатні заняття з легкої атлетики для дітей

За інформацією: Суспільне Рівне.

Учасниця «Літніх ліг» Кіра Мельничук, червень 2024 року. Суспільне Рівне

Мама дівчинки Ірина поділилася:

"На літо вирішили приєднатися до легкоатлетичної команди, тому що фізичний розвиток дуже важливий для наших діток, як і активний відпочинок. Тому хочемо це поєднати".

Заняття з легкої атлетики для дітей, червень 2024 року. Суспільне Рівне

Займається з дітьми Тетяна Гречко — тренерка обласної дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву:

"Дітки можуть бути шести-дев'яти років, але якщо діти просто гуляють з батьками й хочуть долучитися, то це можна. Легка атлетика — королева спорту і саме за допомогою неї ми будемо популяризувати спорт".

Тренерка Тетяна Гречко займається з дітьми, червень 2024 року. Суспільне Рівне

Тетяна Гречко розповіла, що безплатні заняття організували в рамках проєкту "Літні ліги" від Федерації легкої атлетики України та Всеукраїнського центру "Спорт для Всіх":

"Є багато діток, які звертаються з інших видів спорту. Я розумію, що їм не вистачає загальної фізичної підготовки. Це якийсь ігровий вид спорту. Вони займаються більше технічними елементами, тактикою гри. Часто бачу, що дітки не вміють виконувати елементарних вправ. У них неукріплена стопа, слабкий прес, слабка спина. Мені хотілося б меншим діткам дати можливість пізнати загальну фізичну підготовку і зробити це саме через цей спорт".

Заняття з легкої атлетики для дітей, червень 2024 року. Суспільне Рівне

Зі слів Тетяни Гречко, запис на заняття ще триває. Проводитимуть тренування впродовж всього літа, двічі на тиждень — у вівторок та четвер.

Новости Украины