В окупованому Маріуполі привітали полк «Азов» з річницею заснування

Окупанти не в силах придушити спротив в українському Маріуполі, наголосив Андрющенко.

Маріупольці привітали полк «Азов» з річницею заснування / фото t.me/andriyshTime

Мешканці тимчасово окупованого Маріуполя Донецької області привітали полк «Азов», бійці якого захищали місто, з річницею створення. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. 

«Сьогодні (4 травня – ред.), на річницю заснування Полку «Азов» біля пам’ятника пушки на Лівобережжі, там, де до останнього йшли запеклі бої з окупантами, маріупольці встановили інсталяцію синьо-жовтих квітів», – розповів він у Telegram. 

Андрющенко наголосив, що російські загарбники не можуть придушити спротив Маріуполя та «змінити відношення до рідного кожному українцю з Маріуполя полку на ім’я нашого моря».

Відео дня Омбудсмен пояснив пораду брати паспорти РФ в окупації Російських військових переправляли до кордону з Україною «Уральськими авіалініями» — ОГП Викрито російського «крота» у ЗСУ: шпигував за літаками і ППО (фото)Окупація Маріуполя

Битва за місто-герой Маріуполь Донецької області тривала від початку російського вторгнення в лютому 2022 року. Українські захисники тримали оборону Маріуполя понад 80 днів, більшість із яких – в повному оточенні. Росіяни знищили колись процвітаючий Маріуполь – 90% міста в руїнах.

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко наприкінці квітня 2023 року розповів, що окупанти готуються до оборони міста. Росіяни почали окопуватися в Маріуполі, фіксується також переміщення техніки та живої сили противника.

Джерело

Новости Украины