У Кропивницькому працівник підприємства-теплопостачальника помер під час роботи

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Слідчо-оперативна група працює на місці події / 28 вересня 2022 року. Суспільне Кропивницький

У Кропивницькому, працюючи на перехресті вулиць Чміленка і Карабінерна, помер 59-річний слюсар комунального підприємства "Теплоенергетик". Про це Суспільному розповів директор підприємства Олександр Чельник. З його слів, причину смерті встановлять судмедексперти.

Олександр Чельник розповів, що 28 вересня близько 16:00 працівники проводили підготовчі роботи перед ремонтом трубопроводу теплових мереж: "Мали перекрити засувку, один зі слюсарів спустився в теплову камеру, йому там стало зле. Інші двоє працівників, побачивши як він нахилився і впав на підлогу теплової камери, діяли за правилами безпечного ведення робіт – спустилися в камеру і витягли колегу назовні. Після – почали робити штучне дихання і викликали швидку. На момент приїзду лікарів, людина вже не дихала. Реанімувати не вдалось. Причини смерті не знаю, працює оперативно-слідча група, судмедекспертизу проведуть – тоді вже можна буде щось сказати".

Поліцейські, які працювали на місці події, від коментарів відмовились, керівник обласного центру екстреної медичної допомоги Олександр Ярошенко сказав, що лікарі швидкої допомоги, приїхавши на виклик, констатували смерть, реанімувати намагались, але не вдалось.

Зі слів директора "Теплоенергетика", щодня, видаючи наряд на роботи, майстер інструктує підлеглих щодо охорони праці. Працювали за правилами: "Роботи, які проводив померлий, не належать до небезпечних, та інструктаж все одно провели. Роботи підвищеної небезпеки мали проводити після – розкопки, зварювання тощо. Потрібно було перекрити засувку, щоб вода не заважала подальшим земляним роботам. Один працівник спустився в камеру, двоє лишились на поверхні – такі правила безпечного ведення робіт".

Новости Украины