У Світловодській громаді на Кіровоградщині впали два балкони

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: ГО «Стаття 5″/ Фб-сторінка Андрія Маліцького

У селищі Власівка Світловодської громади Кіровоградської області впали два балкони будинку на вулиці Молодіжна. Суспільне дізнавалось про причини падіння.

Власники квартири на другому поверсі збиралися зробити ремонт на своєму балконі: дерев'яні конструкції мали замінити на металопластикові. Почали його розбирати та помітили, що балкон на третьому поверсі провисає.

По допомогу не звернулися, вирішили залишити ремонт на ранок, розповів заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Максим Ільченко: "Власники мали підсилити конструкції, тоді б він прослужив ще багато років".

Будинок обслуговує товариство з обмеженою відповідальністю "Індомо". Керівник Олександр Глінченко розповів Суспільному, побудували його у 1969 році: "На третьому поверсі згнили арматура та бетон. Балкон був постійно відчинений. Відповідно, опади його зруйнували. Коли на другому поверсі людина почала знімати дерев'яну раму, а фактично балкон зверху тримався на ній, то він почав з’їжджати".

Зруйновані балкони. Фото з фейсбук-сторінки Андрія Маліцького

Під час падіння балконів ніхто не травмувався. Комісія на чолі з Максимом Ільченком обстежила весь будинок: "Інші балкони ми подивилися, вони у задовільному стані. Це була халатність власника".

За словами Олександра Глінченка, заяви від господарів цього будинку про аварійність не отримували. Ремонтувати балкони мають власники, проте компанія виділить 15 тисяч гривень допомоги: "Так сталося, що члени родин цих сімей зараз на війні. Ми хочемо якось їм допомогти".

Суспільне намагається знайти контакти власників, щоб озвучити їх позицію.

Новости Украины