У Маріуполі окупанти можуть влаштувати «мобілізацію» на тлі контрнаступу ЗСУ – міськрада

Росіяни все частіше відмовляються їхати в Україну, тому ворог може почати шукати «гарматне м’ясо» на тимчасово захоплених територіях.

У Маріуполі окупанти можуть влаштувати «мобілізацію» на тлі контрнаступу ЗСУ / фото ua.depositphotos.com

Через успішний контрнаступ ЗСУ окупанти можуть влаштувати примусову «мобілізацію» в Маріуполі. Росіяни все частіше відмовляються їхати на війну в Україну, а жінки в так званій «ЛНР» нещодавно влаштували протест проти відправки своїх чоловіків на фронт. В результаті брак «гарматного м’яса» можуть спробувати компенсувати за рахунок жителів тимчасово захоплених територій.

Такою інформацією поділився прес-центр Маріупольської міської ради в офіційному Telegram-каналі.

У повідомленні згадується, що рашисти намагаються всіма способами компенсувати втрати. Вони вербують ув’язнених у колоніях РФ і вже почали хапати чоловіків на тимчасово окупованих територіях України для відправки на фронт.

Відео дня

«У Маріуполі для цього поширювалося смс-повідомлення. Ситуація ускладниться з отриманням паспорта РФ. Це збільшує шанси відправитися примусово на фронт в якості «гарматного м’яса», — повідомили в Маріупольській міськраді.

Влада закликала жителів міста бути обережними і не погоджуватися на будь-які пропозиції рашистів. Серед окупантів зараз панують панічні настрої, і вони можуть застосувати будь-які хитрощі, щоб відправити на війну «людей другого сорту», тобто українських чоловіків.

Нагадаємо, в серпні Міноборони України розповіло про тотальну примусову мобілізацію на тимчасово захоплених територіях нашої країни. РФ влаштовує облави і затримання у зв’язку з втратами і нестачею особового складу.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об’єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з’явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Джерело

Новости Украины