У Міноборони розповіли, чому просили прибрати демобілізацію із законопроєкту в Раді

У Міноборони розповіли, чому просили прибрати демобілізацію із законопроєкту в Раді

У зв’язку зі складною ситуацією на фронті та нестачею досвідчених підготовлених бійців Генеральний штаб Збройних сил України висловив побажання, щоб норми щодо демобілізації були розглянуті в окремому законопроєкті. Тому пункти про демобілізацію прибрали із документа, який наразі перебуває на розгляді у Верховній Раді, розповів представник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону.

— Норма про демобілізацію спочатку була присутня у законопроєкті. Через 36 місяців. Але поки що були побажання від Генерального штабу, який розуміє оперативну ситуацію, який розуміє загрози та ризики, що стоять перед державою. Ми не можемо нині ухвалювати поспішні рішення. Зрозуміло, що популістських думок дуже і дуже багато, — заявив Лазуткін.

Представник Міноборони підкреслив, що важливо пам’ятати, що ескалація та агресія Росії продовжується, а наступ йде практично по всій лінії фронту. А тому послабити Сили оборони не можна. При цьому вже є доручення від парламентського комітету розробити протягом 8 місяців новий закон, який стосуватиметься безпосередньо ротації та демобілізації. Лазуткін також сказав, що всі рішення ухвалюються, «щоб уникнути негативного впливу на обороноздатність країни».

9 квітня Комітет затвердив текст законопроєкту про мобілізацію до другого читання. Водночас стало відомо, що текст про демобілізацію прибрали із законопроєкту про мобілізацію. Тоді ж народний депутат від партії «Голос» Ярослав Железняк заявив, що Рада приступить до розгляду закону про мобілізацію 10 квітня, але вирішальним буде четвер.
Джерело

Новости Украины