Українцям спростили продовження терміну дії закордонного паспорта: що відомо

Зміна даних відбуватиметься у день звернення.

Кабмін спростив продовження терміну дії закордонного паспорта / фото ua.depositphotos.com

Українцям спростили продовження дії закордонний паспорт та внесення інформації про дітей. Уряд прийняв відповідну постанову

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Україна.

Відзначається, що ураїнські біженці зможуть більш оперативно продовжити термін дії закордонних паспортів і внести дані про дітей в паспорти батьків в дипломатичних представництвах України. При цьому зміна даних буде відбуватися в день звернення безкоштовно.

Відео дня

«Прийнята постанова сприятиме мінімізації випадків перебування дорослих і дітей за межами України без дійсних документів», — зазначили в українському зовнішньополітичному відомстві.

Українців попередили про провокативний флешмоб у соцмережах, який розганяють росЗМІ Всі регіони мають плани евакуації населення — ШмигальУкраїнські біженці в Європі — що відомо

Через повнмасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну мільйони українців змушені були шукати тимчасовий притулок у країнах Євросоюзу.

Віце-прем’єр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала українців перезимувавши за кордоном, бо російські окупанти обрали своїми цілями об’єкти енергетичної інфраструктури. 

Водночас, згідно з даними опитування, 67% українців залишитися взимку в Україні незважаючи на атаки росіян. 

При цьому Кабінет Міністрів очікує повернення в 2023 році тільки частини перебувають за кордоном українців, А Е то приблизно 1,8 мільйона чоловік.

Джерело

Новости Украины